top of page
DSC_9849.webp

JEZELF ZIJN IS EEN REIS

Mijn verhaal van bewustwording, liefde en innerlijke rust.

"NIET TRUNTEN & DOORDOEN"

Niet trunten, doordoen’. Hoe vaak heb ik dit niet tegen mezelf verteld? Ik had geen reden om te klagen. Een fijn gezin, vast werk, goed inkomen, goede gezondheid, omringd door vrienden en familie... En toch voelde ik me vaak ongelukkig en verdrietig

 Geen idee waardoor het kwam. Ik wilde het zo graag anders, maar wist niet hoe. Mijn hoofd en gevoel sprak me ook telkens tegen. ‘Ik had toch alles’. Dus ik voelde me schuldig en twijfelde nog meer aan mezelf. 

Ik deed steeds beter mijn best. Ik was vaak de eerste die er nog een taakje bij nam, terwijl ik al geen tijd had voor de andere taken. Altijd klaar staan voor anderen. Luisteren naar hun problemen. Zelf nooit aangeven hoe het met mij gaat, behalve dan ‘met mij gaat het goed’. Thuis deed ik alles alleen. Ik had nogal graag de controle. ‘Ik kan het beter zelf doen.’ ‘Ik moet niemand lastig vallen’. ‘Tja, een poetsvrouw. Zie dat ze denken dat ik het niet aankan.’ 
 

Vaak voelde ik aan dat ik rust nodig had. Maar eenmaal in bed stopten mijn gedachten niet. Het analyseren van hoe mijn dag was geweest. Vooral dan mijn reactie in bepaalde situaties en hoe ik dit de volgende keer beter zou kunnen aanpakken. Als ik de dag nadien of week later een spannende activiteit had, dan verzon ik allerlei doemscenario’s zodat ik me kon voorbereiden. Ik wilde echt niet falen. 

DSC_0195.webp

En toen werd ik mama

het werd er niet beter op...

Ik twijfelde vaak of ik het wel goed genoeg deed, voelde me schuldig over mijn reacties, dat ik te weinig tijd had,... Maar dan gebeurde mijn ergste nachtmerrie. Ik zag ook hoe het zelfbeeld en vertrouwen van mijn dochter weggleed en hoe ze steeds meer op mij begon te lijken. Dit vond ik vreselijk en pijnlijk om te zien. Ik voelde me verdrietig en onzeker. Ik wilde toch niets liever dat ik haar zou zien opgroeien als een zelfzekere vrouw die voor zichzelf opkomt en het leven zou leiden waar zij van houdt. 

Tot mijn dochter op een dag iets tegen me schreeuwde:

"Je doet het zelf niet, hoe moet ik dan weten hoe het moet"

Bam, haar reactie nadat ik haar probeerde op te peppen en te motiveren dat ze mocht geloven in zichzelf. 

Mijn eye-opener

Ik besliste om het anders aan te pakken

Ik ging voor mezelf kiezen zodat ik een voorbeeld kon zijn voor haar. Kinderen kijken namelijk hoe jij, als ouder, omgaat met gevoelens, zelfbeeld en gedachten. Ze luisteren dus niet naar wat jij daarover zegt. Eerst herontdekken wie jij echt bent, niet wat anderen van jou verwachten. Echt kunnen zijn. Zonder schaamte, zonder schuldgevoel of twijfel. Als je van daaruit kan leven, dan kan jij je laten zien en het leven leiden waar jij gelukkig van wordt. Net doordat jij gelukkig en ontspannen bent, heb jij een positieve impact op diegene waar jij van houdt.

DSC_0202.webp

ik leerde milder zijn voor mezelf. Ik vind het als jonge mama heel moeilijk om tijd voor mezelf in te plannen en leg mezelf veel druk op. Door te erkennen dat ikzelf degene ben die druk legt, leer ik net deze druk los te laten. Dit inzicht geeft me zoveel ademruimte gegeven.

- Getuigenis na begeleiding

FUN FACTS

Enthousiast, gepassioneerd en gedreven

Persoonlijke groei, liefde, eerlijkheid en vrijheid zijn mijn belangrijkste kernwaarden

Hecht belang aan een rustige omgeving waar anderen kunnen thuiskomen

Verliefd op rust en natuur 

Ondernemer vanuit het hart 

Guilty pleasure: m&m’s. Eigenlijk alles van chocolade 😉

Gek op lezen. Het boek dat ik laatst las, is ‘the secret’ (over de wet van aantrekking)

Verzot op fotografie. Ik maak al mijn foto’s zelf en sta steeds meer zelf voor de camera ipv erachter. Zelfvertrouwen-boost!!

Gevolgde opleidingen: bachelor toegepaste psychologie, postgraduaat ‘client-centered spelcounseling’ en heel veel andere bijkomende opleidingen en coachingstrajecten. Ik hou ervan om te blijven leren en groeien. Voor mezelf maar ook om het aan anderen te kunnen geven. 

bottom of page